Wednesday, October 25, 2006

Απογοήτευση από το website του Republic Radio

Ο καλύτερος σταθμός της πόλης μας(Θεσσαλονίκη) και ίσως της ολόκληρης της Ελλάδας, είναι ο Republic Radio 100.3. Φυσικά είναι προσωπική άποψη.

Επειδή τα τελευταία 2 χρόνια ζω στο εξωτερικό, η σχέση μου με τους ελληνικούς σταθμούς περιορίζεται σε αυτούς που είναι καταχωρημένοι στο e-radio, οι οποίοι είναι πολλοί. Έτσι μπορώ να πω ότι έχω και άποψη για το τί παίζεται στην Ελλάδα γενικότερα.

Το θέμα του post όμως δεν είναι το πόσο καλός είναι ο Republic Radio(πράγμα που εύκολα επιβεβαιώνεται τώρα που κάνει και broadcast), αλλά η απογοήτευση από την ιστοσελίδα του. Συγκεκριμένα, πράγματα που με πείραξαν/χάλασαν/εκνεύρισαν/ενόχλησαν είναι:

1. Το mouse στο welcome screen δεν έχει καμία σχέση με τον σταθμό. Το μόνο που καταφέρνει είναι να κάνει δύσκολη(την πρώτη φορά) και αργή(τις επόμενες) την είσοδο μας στην ιστοσελίδα. Δεν είναι απλά ένα loading screen, αλλά πρέπει ο χρήστης να πατήσει και το flash-mouse για να μπει. Ποίος ο λόγος;

2. Το ότι όλα κουνιούνται, είναι μεν ευχάριστο και όμορφο την πρώτη φορά, αλλά κουραστικό στην συνέχεια.

3. Στο Republic's Line up(που είναι το πρόγραμμα του σταθμού), θα έπρεπε να δείχνει την ώρα Ελλάδας, και όχι την δικιά μου(Δανίας).. Την δικιά μου την βλέπω και στο pc μου.

4. Τα djpicks, airplay, news θα έπρεπε να μπορούν να γίνουν copy (να είναι σε plain text) είτε για να τα βάλω στο calendar μου, είτε για να τα μοιραστώ με τους φίλους μου, είτε για να τα κρατάω κάπου στο pc μου καταχωρημένα.

5. Το κουτάκι που πρέπει να πατήσεις για να έρθει το Links σε πρώτο πλάνο, είναι πάρα πολύ μικρό και όταν όλα κουνιούνται, καταντάει εκνευριστικό.( Άσχετα που κανένας δεν το χρησιμοποιεί)

6. Το website είναι τρομερά βαρύ. Αν το αφήσεις 5-10 λεπτά ανοιχτό χωρίς να κάνεις τίποτα, αρχίζει να "σέρνετε" ο browser(firefox χρησιμοποιώ) και δεν μπορείς να συνεχίσεις το surfing αν δεν κλείσεις το site του republic. Αυτό και αν είναι εκνευριστικό!!!! Έχω την εντύπωση ότι ο λόγος που γίνεται αυτό είναι ότι εν μέρει ο garbage collector του Flash 8 δεν δουλεύει το ίδιο καλά με τον αντίστοιχο του 7(benchmarks), αλλά κυρίως γιατί έχω την υποψία ότι κάποιο bug έχει το website.

Τέλος, κάποιες γενικότερες αλλαγές που θα βελτίωναν την ποιότητα του internet radio.
7. Το bitrate του internet radio είναι πολύ χαμηλό και χάνει πολύ σε ποιότητα ο σταθμός. Οι περισσότεροι ελληνικοί σταθμοί εκπέμπουν από 48kbps και πάνω. Επιπλέον, ο server γεμίζει συχνά και δεν μπορούμε να συνδεόμαστε κάποιες φορές.

Update!!
επιπλέον, αυτό που λείπει απο τις υπηρεσίες του site είναι ένα mailing list στο οποίο θα στέλνονται τα νέα και τα events. Δεν είναι δα και τόσο πρωτότυπο ούτε τόσο δύσκολο..

και να σημειώσω οτί χρειάζεται να αφήσετε κανένα 20λεπτο(εξαρτάται και από το pc) ανοιχτό το site του republic για να παρατηρήσετε αυτό που περιγράφω παραπάνω. Αλλά το θέμα είναι ότι το πρόβλημα υπάρχει

5 comments:

Unknown said...

Μήπως να τους έστελνες ένα email;

Stavros Amanatidis said...

ναι, αυτό έλεγα να κάνω, αλλά να δώ αν και άλλοι συμφωνούν μαζί μου και αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα. επίσης ήθελα να ακούσω και άλλες γνώμες.. αλλά θα το στείλω το email μετά..

Stavros Amanatidis said...

Molis akousa ston republic apo ton Niko Komnhno oti thn allh vdomada o republic 8a kanei broadcast se 40+ kbps..

Nice :)

rockordie said...

Ρε είναι τελείως φυστίκια οι τύποι.
Και αυτοί που έκαναν το site (τελείως αδοκίμαστο με bugs) και αυτοί που το υπερασπίζονται χωρίς να έχουν ιδέα τι σημαίνει site και (όπως λεει και ο zkeramid) πως λειτουργεί το internet.

Από λειτουργικότητα άστα να πάνε χρειάζεσαι μνήμη ελέφαντα για να θυμάσαι ποιο εικονίδιο κάνει τι και αυτο με την είσοδο πατώντας στο αριστερό κουμπί του ποντικιού τελείως lol.

Επίσης (εδώ είναι το καλύτερο) αν καταφέρεις και βρεις το contact και πατήσεις submit χωρίς κείμενο (δεν δοκίμασα με κείμενο είναι η αλήθεια) τότε χάνεται τελείως το encoding και όλα τα ελληνικά φαίνονται ότι να'ναι.

Το ping-pong είναι respect πάντως, ήθελαν να βάλουν ένα παιχνίδι μέσα και ακολουθήσαν την πεπατημένη με ένα παλιό και αγαπημένο παιχνίδι...της γιαγιάς μου.

Unknown said...

Και δεν λέγεται καν Ping-pong αλλά just pong :)